ABERCROMBIE & FITCH DC2

 

new albany, ohio

 

The 950,000 sq. ft. building included receiving and distribution areas with 50,000 sq. ft. of administrative offices and dining area. Approximately 95% of the facility was dedicated to the distribution-related functions including over 40 loading dock bays with conveyance systems for the sorting and distribution areas. The rectilinear distribution building was broken by the office box
and the dining box that penetrated the skin at the south-west corner and created the visitor and
staff access to the facility. This was anchored by a timber beacon that housed an exterior masonry fireplace which served as a communal meeting point. The beacon terminated the access drive axis and oriented visitors towards the main entry. The southwest corner of the building included an exterior cedar picnic platform and staff break pavilion. The interior materials: cedar siding, galvanized metal ductwork, exposed roof deck and aluminum storefront; were carefully detailed to emphasize the interior to exterior connection. The project, designed and constructed in a fast-track delivery method, was completed in nine months from inception to final occupancy. The project’s refined aesthetic
was grounded in diligent detailing, rigorous consistency and quality execution. (In collaboration with &derson architects)

 

AIA Honor Award – 2007