• Ackerman Complex

    Ackerman Complex ... more^

    more

    Ackerman Complex

    close
  • Abercrombie & Fitch DC 1 Interior

    The project consisted of the interior improvements to the existing Abercrombie & Fitch distribution center located in New Albany, OH ... more^

    more

    Abercrombie & Fitch DC 1 Interior

    The project consisted of the interior improvements to the existing Abercrombie & Fitch distribution center located in New Albany, OH.

    Project was developed with M J Sagan Architecture.

    close
  • The Limited - Bath and Body Works

    The Limited Brands lobby and cafeteria remodel for the 750,00 SF Bath and Body Works distribution center operates full time for multiple shifts and of ... more^

    more

    The Limited - Bath and Body Works

    The Limited Brands lobby cafeteria remodel for the 750,00 SF Bath and Body Works distribution center operates full time for multiple shifts and offers a variety of made-to-order food selections.

    The design is reflective of the company brand and deep interest in the sustainability of material selections and energy efficiency.

    close
  • Abercrombie & Fitch Building U

    AIA Columbus Merit Award 2008
    Abercrombie & Fitchs Building U houses various office functions including a data center and recording studio ... more^

    more

    Abercrombie & Fitch Building U

    AIA Columbus Merit Award 2008

    Abercrombie & Fitch's Building U houses various office functions including a data center and recording studio. The second floor main entry, which is located in the prominent South facade, is signaled by a dynamic exterior stair that leads to the reception area and conference room. Voids and solids express the entry and conference room destinations which cantilever from the facade and overlook the pastoral fields and a pond from the treetops. The exterior stair ducks in and out of the building envelope, enhancing ones arrival. The experience is echoed inside with an airy interior, communicating stair punctuated by overlapping platform landings.

    The open studio plan encourages communication and collaboration while affording generous natural lighting and views to the landscape. The mailroom/shipping and receiving areas are adjacent to the exterior equipment which was tucked from view. Corrugated steel and cedar siding mitigated the scale of the 140,000 square foot building to a human scale while knitting the building into the fabric of the campus.

    In collaboration with M J Sagan Architecture.

    photo credit: Michael Moran

    close
  • Spacejunk Media

    Spacejunk Media, a progressive video production and motion graphics firm, relocated their headquarters into downtown Columbus at the loft office space ... more^

    more

    Spacejunk Media

    Spacejunk Media, a progressive video production and motion graphics firm, relocated their headquarters into downtown Columbus at the loft office spaces at 232 North Third Street.

    Working with such a creative group, there was a complete collaborative effort in designing a place for them to work, play, and nourish their cutting-edge media talents. The fusion of high-end technology and retro-inspired themes revealed a classic modern design that showcased the existing buildings charm.

    photo credit: mark steele photography

    close
  • Abercrombie & Fitch Distribution Center II

    This distribution center, located on the agrarian campus of a prominent luxury apparel manufacturer, transcended the typical banal distribution center ... more^

    more

    Abercrombie & Fitch Distribution Center II

    AIA Honor Award - 2007

    This distribution center, located on the agrarian campus of a prominent luxury apparel manufacturer, transcended the typical banal distribution center. The projects skin used materials like the cold corrugated metal siding and warm clear sealed cedar siding to differentiate between the staff spaces and the distribution operations spaces, while still being able to reconcile the scale of this building to human comfort level.

    The 950,000 sq. ft. building included receiving and distribution areas with 50,000 sq. ft. of administrative offices and dining area. Approximately 95% of the facility was dedicated to the distribution-related functions including over 40 loading dock bays with conveyance systems for the sorting and distribution areas.



    The rectilinear distribution building was broken by the office box and the dining box that penetrated the skin at the south-west corner and created the visitor and staff access to the facility. This was anchored by a timber beacon that housed an exterior masonry fireplace which served as a communal meeting point. The beacon terminated the access drive axis and oriented visitors towards the main entry. The southwest corner of the building included an exterior cedar picnic platform and staff break pavilion.

    The interior materials: cedar siding, galvanized metal ductwork, exposed roof deck and aluminum storefront; were carefully detailed to emphasize the interior to exterior connection.

    The project, designed and constructed in a fast-track delivery method, was completed in nine months from inception to final occupancy. The projects refined aesthetic was grounded in diligent detailing, rigorous consistency and quality execution.

    In collaboration with &derson architects.

    photo credit: Anton Grassl/Esto



    close
  • 232 N. Third

    Located along a busy streetscape, the improvements of this third floor tenant space began with a complete renovation of an existing four-story buildin ... more^

    more

    232 N. Third

    Located along a busy streetscape, the improvements of this third floor tenant space began with a complete renovation of an existing four-story building.

    The 6,660 SF interior adaptive-reuse project presented a reasonable amount of obstacles, as well as found opportunities that both challenged and aided the overall design directives.

    Developed as a part of the U.S. Green Building Council's LEED for Commercial Interiors, the driving factors of the built space were to preserve and maintain a great deal of the existing components while adapting it to a new user group. Some of the key features that were influenced by the specific environmental and construction guidelines included the highly efficient lighting and mechanical systems, sustainable finish and furnishing selections, and the preservation of many elements relative to the set parameters of the existing building, such as exposed wood ceilings and tables fabricated out of salvaged heavy timber beams.

    Complimentary to the newly constructed tenant space was the addition of a rooftop terrace. The terrace, easily accessible by elevator and stairway, included an interior common vestibule, ample deck area, and a spectacular city-wide view. This extension of the third floor served as both a supplemental gathering space and a constant connection to the surrounding urban landscape.

    photo credit: Anton Grassl/Esto



    close
  • Abercrombie & Fitch Conference Center

    Being the focal point of the corporate campus of Abercrombie & Fitch, this addition houses the main conference room, board room and offices of the ... more^

    more

    Abercrombie & Fitch Conference Center

    Being the focal point of the corporate campus of Abercrombie & Fitch, this addition houses the main conference room, board room and offices of the CEO.



    Formulated as a tree house perched over the center of activity, the space served as a well appointed environment for events, meetings and gatherings.

    In collaboration with M J Sagan Architecture.



    photo credit: Michael Moran

    close

Documentation